Glennie’s Resto

Het restaurant Glennie’s ligt gelegen in ons appartementen complex Kristall Plaza in Niederau, Oostenrijk.

 

Wij serveren de allerbeste gerechten van Nederland, zoals een super malse Hollandse biefstuk, een heerlijk broodje met gerookte zalm, diverse soorten tosti’s, frisse fruitsalades, verse Hollandse vis en natuurlijk de Mc Glennie’s burger!

 

Daarnaast serveren wij ook de Oostenrijkse specialiteiten. Hierbij kunt u denken aan de Wiener schnitzel en Tiroler Gröstl met een moderne touch. Uiteraard staan er nog een tal andere gerechten op de kaart. Behoorlijk wat keus en voor elk wat wils.

 

Natuurlijk hebben we ook aan de kleintjes gedacht. Zo kunnen zij bijvoorbeeld kiezen uit pannenkoeken, spaghetti bolognese of een Glennie’s schnitzel.  

 

Na een dag wandelen of fietsen kunt u heerlijk komen relaxen in Glennie’s met een mooi glas wijn of een heldere Heineken. Hierbij serveren wij u graag een van de bittergarnituren die voorzien zijn van de Hollandse van Dobben bitterballen!

 

Tevens beschikken wij over een prachtige Ginbar waar u kunt genieten van de lekkerste Gin Tonics. Uiteraard schenken we ook andere (alcoholische) dranken.

team_image
Chef-kok & Manager

Arthur & Esther Ross

Glennie’s Story

Paul de Römph (eigenaar) vertelt met trots hoe Glennie’s is ontstaan:

 

“Zelf hebben we een kind met Downsyndroom, genaamd Glenn. Hij is in 1994 geboren en dan staat je wereld wel even op z’n kop. Gelukkig bleek Glenn lichamelijk goed in orde te zijn en heeft hij zich vooral sociaal geweldig ontwikkeld.

 

Voor Glenn hadden we al 2 jongens en hebben na Glenn ook nog eens 2 meisjes gekregen. Een compleet gezin, waarin Glenn het middelpunt vormt. Hij heeft ons leven absoluut verrijkt en we krijgen ontzettend veel liefde en plezier van hem terug.

 

 

Hij draait gewoon mee in het gezin, gaat elke dag naar zijn werk, af en toe doet hij een beetje aan fitness, gaat mee uit naar restaurants en leuke activiteiten, mee op wintersport en andere vakanties en zit veel op zijn iPad. Hij houdt ook veel van voetballen en is vooral fan van Feyenoord. Regelmatig gaat Glenn samen met mij en zijn broers mee op stap naar de Kuip om Feyenoord te supporten.

 

In de maatschappij is er de laatste tientallen jaren erg veel veranderd, ook ten opzichte van Downsyndroom. Veel meer acceptatie en mogelijkheden. De begeleiding is intensiever en veel professioneler geworden, vooral vanuit de medische hoek. Wij zelf komen niet of nauwelijks negatieve reacties tegen. Toch is er nog veel te doen op het gebied van integratie in het arbeidsproces en maatschappelijke deelname.

 

Echter, blijft er natuurlijk altijd de zorg bij mijn vrouw Carina en mij over hoe het later met hem zal gaan. Een gewoon kind vindt normaliter zijn of haar weg en met Glenn is dat toch anders. Zelfstandig wonen, voor zichzelf zorgen en werk blijven een grote zorg en verantwoording.

 

In de loop der jaren is bij ons dan ook het idee ontstaan om zelf iets voor hem te creëren, waarin hij goed tot zijn recht kan komen. Dit heeft geresulteerd in de opzet van de restaurantketen GLENNIE’S. Met trots hebben we de eerste in 2016 geopend in Oostenrijk. In de komende jaren komt er ook zeker één in Nederland, waar Glenn zal komen te werken!